Баталії омбудсменів: пройшли переговори Лубінця й Москалькової

11:33, 11.01.2023
Баталії омбудсменів: пройшли переговори Лубінця й Москалькової

Перемовини відбувалися без присутності преси. (Фото: Фейсбук Дмитро Лубінець)

Переговори з російською омбудсменкою Тетяною Москальковою провів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

 

Як інформує УМ, про це 11 січня повідомив Дмитро Лубінець у Facebook.

 

«Ніч переговорів: у рамках досягнутих раніше домовленостей, відбулася зустріч з Уповноваженою з прав людини РФ Тетяною Москальковою.

 

Обговорили широкий спектр гуманітарних проблем та кейсів, пов’язаних з наданням правозахисної допомоги громадянам двох країн», - написав Лубінець.

 

 

 Лубінець додав, що сторони також обмінялися конкретними пропозиціями, і що він продовжує працювати задля допомоги кожному українцю.

 

Наразі в Анкарі в рамках міжнародної конференції омбудсменів проходить друга двостороння зустріч Лубінця і Москалькової.

 

Вона відбувається без присутності преси.

 

Нагадаємо, що 2 січня Лубінець повідомив, що планує зустріч із Москальковою щодо звільнення полонених, зокрема цивільних.

 

7 січня Лубінець додав, що планує зустрітися з російською омбудсменом Тетяною Москальковою в Туреччині за декілька днів.

 

10 січня стало відомо, що зустріч Лубінця з Москальковою щодо звільнення полонених відбудеться в Анкарі і в розширеному форматі – за участю турецької сторони.

 

Як повідомляла УМ, український омбудсмен заявив, що сотні тисяч українських дітей депортовано до рф.