У Ісландії відкрилася виставка львівських митців про війну

13:35, 09.01.2023
У Ісландії відкрилася виставка львівських митців про війну

Відвідувачі можуть побачити роботи Богдани Давидюк, Михайла Скопа, Олександра Приймака (Sasha Pes) та Віталія Руппельта (Аппекс).

У Рейк’явіку, столиці Ісландії, презентували виставку плакатів львівських митців про війну з російськими окупантами в Україні. Захід відбувся за ініціативи Львівського муніципального мистецького центру.  

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Львівська міська рада. 

 

«У Рейк'явіку, в SIM Gallery, до 30 січня експонуватиметься виставка плакатів українських художників, створених під час війни», - йдеться у повідомленні.

 

Ініціатива виставки належить Львівському муніципальному мистецькому центру та благодійній організації Artist4Ukraine.

 

 

На виставці представлені роботи Богдани Давидюк, Михайла Скопа, Олександра Приймака (Sasha Pes) та Віталія Руппельта (Аппекс). Спочатку їх роботи були показані у львівську арт-центрі та стали важливим джерелом інформації про війну росії проти України.

 

 

Як відомо, президент Ісландії Гвюдні Йоуганнессон прийняв українських дітей, які були змушені залишити батьківщину через російське вторгнення в Україну.

 

 

 

Раніше у столиці Ісландії з’явилася Київська площа (Kyiv Square).

 

Як повідомляла УМ, раніше у столиці Рейк´явік відбулося урочисте відкриття пам'ятної дошки Україні на площі «Київ».За словами мера Еггертссона, встановлення пам’ятної дошки є символічним знаком підтримки Києва з боку Рейк’явіка та підтримки України з боку ісландців.