Санду не планує переговори з агресивною росією

14:27, 30.12.2022
Санду не планує переговори з агресивною росією

Нам немає про що говорити з країною - агресоркою — Санду (Фото з відкритих джерел)

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що не збирається сідати за стіл переговорів з російською владою, оскільки їй нема чого обговорювати з державою-агресором. 

 

Нинішній уряд Молдови хотів побудувати конструктивні відносини з Росією, але війна в Україні унеможливила це.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило місцеве видання Newsmaker із посиланням на слова Маї Санду в ефірі передачі În context на Moldova 1. 

 

«На жаль, такі інструменти Росії: погрози, спроби залякування інших країн. Те, що ми бачимо в Україні загалом, це дуже серйозно. Коли ми прийшли до влади, ми заявили, що хочемо конструктивних відносин із Росією. Після того, як почалася ця війна, які стосунки можуть бути з агресором, із державою, яка вбиває своїх сусідів?» — сказала президентка.

 

На запитання, чи планує вона поїздки та зустрічі з російською владою, вона відповіла: «Мені нема чого обговорювати з країною-агресором».

 

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду засудила масований ракетний удар росіі по Україні вранці 29 грудня. Вона наголосила, що знову ціллю стала цивільна інфраструктура.

 

Раніше вона заявляла, що Молдова має стати членом Євросоюзу до кінця цього десятиліття. Для цього уряд Молдови має активніше виконувати умови для вступу до ЄС. 

 

Як повідомляла УМ, глава Служби інформації та безпеки (СІБ) Молдови Олександр Мустяце заявив, що рф планує вторгнення до Молдови вже на початку 2023 року.