Пелосі вважає Зеленського абсолютним героєм

17:51, 21.12.2022
Пелосі вважає Зеленського абсолютним героєм

Америка і світ у захваті від героїзму українського народу— Пелосі

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі назвала президента Володимира Зеленського «абсолютним героєм» напередодні його візиту до Вашингтона та завила, що його виступ перед американськими законодавцями стане честю для Конгресу.

 

Як інформує Україна молода, про це вона завила у спілкуванні з журналістами.

 

«Приймати цілковитого, абсолютного героя у Конгресі США, що бореться за демократію, веде людей, які борються за демократію, це честь для Конгресу США, - сказала Пелосі, яка представляє Демократичну партію США. - Я бачила його у Києві (під час візиту у травні), було неймовірно бачити сміливість народу України, їхню відданість демократії, їхню боротьбу проти нападу Путіна - вони борються за демократію для всіх нас».

 

У відповідь на запитання журналістів про те, яке послання конгресмени мають для Зеленського, Пелосі сказала, що це «дуже потужна двопартійна підтримка». 

 

В офіційному листі-запрошенні для виступу у Конгресі Пелосі зазначила, що «Америка і світ у захваті від героїзму українського народу».

 

«Він національний і світовий герой - я буду слухати його (промову) особисто,- сказав про візит Зеленського сенатор-республіканець Мітт Ромні, пише The New York Times.

 

«Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності. Зокрема, із президентом США [Джо Байденом] обговоримо співпрацю. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей»,- написав Зеленський у Twitter зранку у середу.

 

Раніше речниця Білого дому Карін Жан-П’єр повідомила, що візит Зеленського відбудеться на запрошення президента Джо Байдена. В обід у Зеленського запланована зустріч з Байденом в Білому домі, а також із командою США з нацбезпеки та представниками американського уряду. Ввечері український президент, як очікують, виступить зі спеціальним зверненням до американського Конгресу.

 

Також у середу Білий дім планує оголосити великий пакет військової допомоги Україні на майже 2 мільярди доларів, який серед іншого включатиме передову систему протиповітряної оборони Patriot. Це в спілкуванні з журналістами підтвердив високопосадовець адміністрації США.

 

В Білому домі сподіваються, що цього тижня Конгрес також схвалить додаткове фінансування для України на майже 45 мільярдів доларів.

 

Як повідомляла УМ, під час візиту президента Володимира Зеленського до США Українська делегація збирається просити Вашингтон про постачання тактичних ракет ATACMS з дальністю застосування до 300 км.