Перша в історії Нобелівська премія миру – в Україні, фото

19:58, 18.12.2022
Перша в історії Нобелівська премія миру – в Україні, фото

На столичному залізничному вокзалі Олександру Матвійчук з почесною нагородою всій Україні з нетерпінням чекали журналісти й команда Центру громадянських свобод. (Фото Євгеній Завгородній)

Голова правозахисної організації «Центр громадянських свобод‎» Олександра Матвійчук 18 грудня, привезла в Україну першу в історії нашої держави Нобелівську премію миру.

 

Як інформує УМ, про це 18 грудня вона повідомила у Фейсбуці.

 

“Нобелівська премія миру — це визнання зусиль українського народу, який сміливо бореться проти спроб зірвати мирний розвиток Європи” – зазначила правозахисниця, повернувшись з церемонії нагородження Нобелівською премією миру.

 

 

“Усі ці нагороди і відзнаки, у тому числі Нобелівська премія миру — це для України.

 

Для того, щоб у нас були нові можливості, які ми використаємо, щоб перестали гинути люди на фронті, щоб перестали гинути люди на окупованих територіях, щоб перестали гинути люди у тилу”, — сказала Олександра  Матвійчук, відповідаючи на питання журналістів.

 

 

Зустрічала свою очільницю команда Центру громадянських свобод.

 

Також до вітань долучилася акторка та громадська активістка Римма Зюбіна.

 

                                  Олександра Матвійчук під час вручення Нобелівської премії миру. 

 

Як повідомляла УМ, українська правозахисниця Олександра Матвійчук потрапила у список 25 найвпливовіших жінок світу.

 

Наадаємо, у жовтні Українська правозахисна організація «Центр громадянських свобод», правозахисник Алесь Бяляцкі з білорусі та російська правозахисна організація «Меморіал» були оголошені лауреатами Нобелівської премії миру 2022 року.