На Херсонщині російські окупанти відводять війська з Каховки та Нової Каховки

09:34, 17.12.2022
На Херсонщині російські окупанти відводять війська з Каховки та Нової Каховки

Окупанти тікають з Нової Каховки: населений пункт можуть звільнити до кінця року

Ворог здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводять частину своїх військ на тимчасово окупованій території. Йдеться про Каховку та Нову Каховку Херсонської області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

 

«Противник здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози. Серед місцевих жителів військовослужбовці поширюють інформацію, що Каховка буде залишена російськими військами до кінця цього року, тому лояльним до окупантів місцевим пропонують переїзд до тимчасово окупованого українського Криму»,— йдеться у повідомленні.

 

Крім того, за повідомленням штабу, у Луганській області окупанти продовжують тиснути на місцевих підприємців і примушують їх перереєстровувати бізнес за законодавством Російської Федерації.

 

Раніше стало відомо, що рашисти вивезли з окупованої Нової Каховки на Херсонщині усіх колаборантів.

 

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах понад двадцяти населених пунктів, в тому числі: Площанка, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області; Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

 

Як повідомляла УМ, Кремль не приймає пропозицію президента Володимира Зеленського розпочати виведення російських військ з України на Різдво, показавши таким чином свою здатність відмовитись від агресії – заявив прессекретар президента росії Дмитро Пєсков.