Москва «обнулила» пропозицію Зеленського почати виводити свої війська з України

13:05, 13.12.2022
Москва «обнулила» пропозицію Зеленського почати виводити свої війська з України

Ні про яке виведення своїх військ з України Кремль не хоче й слухати.

Кремль не приймає пропозицію президента Володимира Зеленського розпочати виведення російських військ з України на Різдво, показавши таким чином свою здатність відмовитись від агресії – заявив прессекретар президента росії Дмитро Пєсков.

 

Як інформує УМ, про це 13 грудня повідомило російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости".

 

«Про це (пропозицію Зеленського щодо виводу військ рф – УМ.) не може бути й мови, - нахабно-категорично заявив Пєсков.

 

Нагадаємо, що 12 грудня  у зверненні до лідерів G7 Зеленський заявив, що Росія могла б розпочати виведення своїх військ із території України на Різдво і так показати свою здатність відмовитись від агресії. "Пропонуємо Росії здійснити конкретний змістовний крок до дипломатичного врегулювання, про яке у Москві так часто говорять.

 

Попереду свята, які відзначають мільярди людей: Різдво за григоріанським календарем, Новий рік, Різдво за юліанським календарем. Це час, коли нормальні люди думають про мир, а не про агресію. Я пропоную Росії хоча б спробувати довести, що вона здатна відмовитися від агресії. Було б правильно саме на це Різдво почати виведення російських військ з міжнародно визнаної території України", - сказав він.

 

Інститут вивчення війни (ISW) простежив, що Кремль, незважаючи на різні заяви, все ще хоче реалізувати максималістські цілі у війні проти України.

 

Як повідомляла УМ, путін скасував пресконференцію: хоче уникнути дискусій про війну в Україні.