Захопити Київ вже неможливо для російських окупантів - ISW

22:39, 16.12.2022
Захопити Київ вже неможливо для російських окупантів - ISW

Бійці ЗСУ надійно захищають Київ. (facebook.com/241obrtro)

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають малоймовірним, що російські війська зможуть захопити Київ з другої спроби.

 

На їхню думку, українську столицю не під силу захопити росіянам, навіть якщо вони знову атакуватимуть Київ з території Білорусі.

 

Як інформує Україна молода, по це йдеться у звіті ISW.

 

"Надзвичайно малоймовірно, що російські сили атакуватимуть північну Україну взимку 2023 року більш успішно, ніж це було в лютому 2022 року. Звичайні сили Росії сильно деградували і їм бракує тієї бойової потужності, яку вони мали, коли Росія намагалася (і провалила) свій повний удар спроби захопити Київ у лютому 2022 року", — йдеться у звіті.

 

За словами аналітиків, російські війська не змогли зберегти свої здобутки по всій Україні та втратили понад 70 тисяч квадратних кілометрів окупованої території після того, як покинули Київ.

 

"Російські сили в Бахмуті наразі просуваються не більше ніж на 100-200 метрів на добу після зосередження там основних зусиль. Росія не встановила переваги в повітрі, не кажучи вже про панування в повітрі в Україні, і в основному вичерпала свій арсенал високоточних боєприпасів. Українські сили, зі свого боку, підготували значну оборону на півночі України та нині краще підготовлені до оборони, ніж у лютому 2022 року", — зазначили в Інституті.

 

І додають, що місцевість поблизу білорусько-українського кордону не сприяє маневровій війні та можливим шляхам вторгнення з Білорусі до Києва. та можливих шляхів вторгнення з Білорусі до Києва. Зазначається, що українські війська мають досвід захисту Чорнобильської зони відчуження.

 

В Інституті також зазначили, що російські сили можуть створювати умови для нападу з Білорусі, хоча ISW продовжує вважати, що нині російське вторгнення з Білорусі не є неминучим.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Головнокомандувач ЗСУ Залужний дав оцінку можливостям ворога і назвав командувача російських військ в Україні Суровікіна держимордою, тобто типовим командиром часів Петра І.