Зеленський радить путіну вивести війська, щоб довше прожити

19:43, 15.12.2022
Зеленський радить путіну вивести війська, щоб довше прожити

Україна не розглядає варіанту замороження війни, про яке мріє путін, оскільки українці, які прийняли війну, стоятимуть докінця—Зеленський

Президент Володимир Зеленський зазначив, що поразка президента росіі путіна у війні з Україною вже очевидна. Тому, йому необхідно визнати помилку та відвести свої війська до кордонів 1991 року, щоб довше прожити самому та його оточенню. 

 

Як інформує Україна молода, про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Economist.

 

«Чим раніше закінчиться війна і Росія обере шлях визнання трагічної помилки її початку, тим довше російський президент забезпечуватиме своє життя та життя свого оточення»,— сказав глава держави.

 

За словами Зеленського, чим закінчиться війна «вже зрозуміло», і Україна прагне повернути собі територіальну цілісність, щоб убезпечити себе від повторного вторгнення з боку РФ.

 

«Треба дивитися на реальну картину, коли весь світ насамперед показує не просто підтримку, а дипломатично, економічно, санкціями, ізоляцією показує, що за агресію треба платити. Дійти до кордонів і потім платити»,— сказав президент.

 

Український лідер додав, що сьогодні Путін вбиває і українців, і росіян. Однак якщо він відведе війська РФ до кордонів 1991-го року, то в цьому випадку війна перейде з площини військових дій до площини дипломатії. 

 

«Віддати відповідне розпорядження може лише російський президент»,—, висловив думку Володимир Зеленський. 

 

Президент також наголосив, що замороження війни не розглядається Україною, оскільки Росія тільки окупує частину територій, щоб потім відновити сили та спробувати захопити нові землі.

 

«Нам не потрібно втрачати людей без необхідності. Зрозумійте: ми не воюємо з Росією; Росія воює з нами на нашій території. Вони повинні піти. Звичайно, вони платитимуть поколіннями. Ви побачите, будь-яка агресія має високу ціну. Але це в майбутньому. Сьогодні все має закінчитися саме так, тому що інакше це не закінчиться»,– сказав він.

 

Водночас Зеленський впевнений, що більша частини населення України, яке не виїхало, вже прийняло війну і буде стояти до кінця.

 

Президент також прокоментував слова держсекретаря США Еноні Блінкена, який пропонує врегулювання війни за сценарієм, щоб росіяни відійшли на межі 23 лютого. Зеленський впевнений, що такий хід подій не буде фіналом. 

 

Як повідомляла УМ, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний спрогнозувавнову спробу наступу рф на Київ, оцінив перспективи нової хвилі мобілізації в Україні та розповів, скільки зброї необхідно ЗСУ, щоб вийти на кордони 23 лютого. 

 

У Кремлі відкинули пропозицію президента України вивести російські війська з території країни на Різдво.