Посли G7 відвідали пункт незламності в Києві

14:44, 14.12.2022
Посли G7 відвідали пункт незламності в Києві

Посли країн «Групи семи» побували у «пункті незламності», де надають допомогу постраждалим від нападів росії на цивільну інфраструктуру України.

Посли країн «Великої сімки» відвідали один з Пунктів незламності у Києві та наголосили, що цілеспрямовані удари росії на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сторінці німецького головування послів G7 у твіттері. 

 

«Посли G7 відвідали Пункт незламності, щоб побачити вражаючі зусилля української влади щодо надання тепла, електроенергії та основних послуг тим, хто постраждав від нелюдських і жорстоких нападів Росії на цивільну інфраструктуру. Ці напади є воєнним злочином»,- ідеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, посол США Бріджит Брінк після ранкової атаки дронів 14 грудня запевнила, що Україна невдовзі отримає додаткову допомогу. 

 

13 грудня на спеціальній конференції з підтримки України у Парижі  держави-партнери пообіцяли Україні допомогу загальним обсягом близько 1 млрд доларів для проходження зимового періоду. Всього надати фінансову допомогу пообіцяли 46 країн і 24 міжнародні організації.

 

Крім того, за результатами конференції у Франції буде створено платформу з координації допомоги Україні для проходження зимового періоду.

 

Як повідомляла УМ, на спільному онлайн-засіданні лідери країн «Великої сімки» – Німеччини, Франції, Великобританії, Італії, Японії, Канади і США – вкотре засудили війну РФ проти України і пообіцяли притягнути всіх винних до відповідальності.