Рашисти вдарили по енергетичній інфраструктурі Одещини та обстріляли Дніпропетровську область

08:55, 10.12.2022
Рашисти вдарили по енергетичній інфраструктурі Одещини та обстріляли Дніпропетровську область

Прильоти рашистських ракет в будинки мирних жителів у Дніпропетровській області

У ніч на 10 грудня російські війська атакували Одеську область дронами-камікадзе. Ворог вдарив по об'єктах енергетики, без світла залишилися тисячі споживачів, триває рятувальна операція. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук

 

«Сьогодні вночі ворог дронами-камікадзе атакував об‘єкти енергетичної інфраструктури Одеської області. Під час цієї атаки було влучання і є наслідки руйнувань. Продовжується рятувальна операція та відбудуться роботи по відновленню енергетичної інфраструктури нашого регіону»,- зазначив він.

 

Братчук додав, що інформації про постраждалих наразі немає. Також він подякував Силам ППО за два знищених дрони-камікадзе в небі над Одеською областю.

 

Речник Одеської ОВА вкотре закликав людей не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

 

У міськраді Одеси також повідомили, що у зв’язку з лімітами на споживання електроенергії у суботу електротранспорт у місті працювати не буде.

 

Нагадаємо, Повітряні Сили збили 10 із 15 дронів-камікадзе "Shahed-136/131".

 

Також цієї ночі окупанти обстріляли з важкої артилерії дві громади на Дніпропетровщині — Нікопольську та Марганецьку, четверо поранених.

 

Про це повідомив глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко в Telegram.

 

«Найбільше дісталося Нікополю. Там поранені четверо літніх людей. Подружжя рятувальники дістали з палаючої квартири. Медики надали їм допомогу. Чоловік та дружина лікуються вдома», — йдеться в повідомленні.

 

Ще двоє людей — 72-річний чоловік та 86-річна жінка госпіталізовані з мінно-вибуховими травмами у стані середньої тяжкості.

 

За словами глави ОВА, у місті понівечені 11 багатоповерхових та приватних будинків. Російські снаряди пошкодили дитячий садок, адміністративну та офісну будівлі, автомийку, автостоянку, кілька автівок, газогін та лінії електропередач.

 

«У Марганецькій громаді люди вціліли. В інших районах ніч була тихою — без тривог і надзвичайних ситуацій», — додав Резніченко.

 

Як повідомляла УМ, кілька днів тому окупанти обстрілювали Дніпропетровську область,  випустили по Нікопольському району  майже 60 снарядів.