Рашисти обстріляли Дніпропетровщину й Харківщину та вдарили вогнем по прикордонню Чернігівщини та Сумщини

09:14, 22.11.2022
Рашисти обстріляли Дніпропетровщину й Харківщину та вдарили вогнем по прикордонню Чернігівщини та Сумщини

Наслідки нічних обстрілів росіян у Харкові

Впродовж ночі окупанти випустили по Нікопольському району Дніпропетровської області майже 60 снарядів.


Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.



За його даними, під ворожим вогнем опинились декілька сіл Марганецької Громади Нікопольського району.

 

Окупанти обстрілювали мирних мешканців з РСЗВ “Град” та важкої артилерії, випустивши загалом по населених пунктах майже 60 снарядів. Внаслідок чого поранений 78-річний чоловік. На даний час співробітники ДСНС обстежують обстріляні території. Деталі обстрілів встановлюються.

 

Росіяни продовжують завдавати удари із артилерії та РСЗВ по населених пунктах прифронтових районів Харківщини. Цієї ночі рашисти обстріляли Чугуїв та Вовчанськ, поранено 2 людей, через підрив на міні загинув чоловік.

 

Про це повідомив глава ОВА Олег Синєгубов.

 

«Після 17 години окупанти завдали ударів із РСЗВ по Вовчанську. Внаслідок попадання в житловий сектор госпіталізовані з пораненнями 2 людей: 57-річна жінка та 60-річний чоловік, стан постраждалих середній. Близько 21 години росіяни ракетами вдарили по Чугуєву. Пошкоджені двоповерховий приватний будинок, зруйновано гараж, господарчі споруди, кілька автомобілів. Без постраждалих»,- йдеться в повідомленні.

 

 

Водночас, за словами очільника обладміністрації, залишається високою мінна небезпека. У с. Пришиб, що в Ізюмському районі, підірвався на міні 50-річний чоловік. На жаль, загинув на місці.

 

Ворожих обстрілів зазнали прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей.

 

Про це у Фейсбуці  повідомляє оперативне командування "Північ".

 

«Так, з 03:30 до 04:10 зафіксовані 20 ударів, імовірно, з РСЗВ, і 12 ударів, імовірно з САУ, в районі Кустиного. Також відомо про 20 ударів, імовірно, з РСЗВ, і 12 ударів, імовірно, із САУ, в районі Нововасилівки.  Із 04:50 до 05:00 зафіксовані 7 ударів зі ствольної артилерії в районі Вільної Слободи, а з 04:40 до 05:01 - 17 ударів, імовірно, зі ствольної артилерії, в районі Семенівки»,— йдеться у повідомленні.

 

Втрат унаслідок обстрілів серед особового складу і техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

 

Як відомо, минулої доби, 21 листопада, росіяни вели обстріли Глухівської, Середино-Будської, Хотінської та Зноб-Новгородської громад Сумської області з артилерії, "Градів", стрілецької зброї, випустили 30 мін. 
 


Як повідомляла УМ, кількома днями раніше росіяни завдали удару по Харкові трьома ракетами із ЗРК С-300.