Четвертий обмін полоненими за два тижні: додому повернулися 50 захисників

17:03, 01.12.2022
Четвертий обмін полоненими за два тижні: додому повернулися 50 захисників

Із російського полону повернулося 50 українських захисників (Фото СБУ)

Черговий обмін військовополоненими у форматі «50 на 50» було проведено сьогодні між Україною та росією. На Батьківщину повернулися оборонці Маріуполя, яких окупанти утримували в Оленівці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство оборони Росії, голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

 

«1 грудня в результаті переговорного процесу з підконтрольної київському режиму території повернуто 50 російських військовослужбовців, яким у полоні загрожувала смертельна небезпека»,— повідомили в Міноборони РФ.

 

У Офісі Президента повідомили: «Провели черговий великий обмін полоненими. Звільнили 50 захисників України. Ми повертаємо оборонців Маріуполя та "Азовсталі", повертаємо полонених, що були в Оленівці, поранених, зокрема в боях на Донецькому, Луганському, Запорізькому напрямках».

 

 

Єрмак зазначив, що українська влада буде продовжувати цю роботу до звільнення останнього українця. Він подякува Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. 

 

 

Міноборони Росії зазначило, що звільнених росіян на військових літаках доправлять до Москви для проходження лікування і реабілітації. 

 

Це четвертий за останні два тижні обмін полоненими між Україною та РФ. 
 

 

Як повідомляла УМ,українські військові 36-ї окремої бригади морської піхоти, які героїчно захищали Маріуполь та потрапили в полон до російських окупантів, повернулися додому покаліченими фізично, але духовно не зламаними.