Ядерна зброя проти України могла бути застосовано росією навесні – Newsweek

08:31, 29.11.2022
Ядерна зброя проти України могла бути застосовано росією навесні – Newsweek

Якби путін віддав наказ завдати ядерного удару по Україні, то його рішення може заблокувати військове командування.

Високопосадові військові особи рф після перших невдач своєї армії обговорювали ймовірність застосування президентом РФ Володимиром Путіним ядерної зброї у війні проти України.

 

Як інформує УМ, про це пише американський журнал Newsweek.

 

За інформацією видання, відповідні розмови підтверджують електронні листи, які російський правозахисник і засновник сайту Gulagu.net Володимир Осєчкін отримував від свого інформатора у ФСБ з позивним "Вітер змін".

 

Повідомляється, що тему застосування ядерної зброї обговорювали генерали РФ і співробітники ФСБ, Путін на таких розмовах не був присутній.

 

Видання стверджує, що більшість учасників розмов припускали, що Путін не піде на застосування ядерної зброї, оскільки це означало б "поразку Росії" в очах противників та нейтральних країн.

 

За даними Newsweek, ними висловлювались думки, що якщо російський президент віддасть наказ нанести ядерний удар по Україні, то його рішення може заблокувати військове командування. 

 

Нагадаємо, що після оголошення часткової мобілізації в РФ Путін знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

 

Як повідомляла УМ, США знищать військові можливості рф у разі ядерного удару по Україні – генерал Ходжес.