Міністри країн НАТО у Бухаресті оголосять про довгострокову підтримку України

11:50, 28.11.2022
Міністри країн НАТО у Бухаресті оголосять про довгострокову підтримку України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. (nato.int)

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО планують оголосити про довгострокову підтримку України, яка захищається від російських повітряних, ракетних і наземних атак.

 

Очікується, що відповідна заява буде оголошена на зустрічі дипломатів у Бухаресті цього тижня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє агентство АР у понеділок.

 

Зазначається, що на цій зустрічі в Бухаресті міністри НАТО, ймовірно, дадуть нові обіцянки щодо нелетальної підтримки України. Йдеться про паливо, електрогенератори, медикаменти, зимове спорядження та пристрої для боротьби з безпілотниками.

 

Окремі члени Північноатлантичного Альянсу також, ймовірно, оголосять про нові поставки військового обладнання для України - головним чином, систем протиповітряної оборони.

 

НАТО як організація не буде пропонувати таких поставок через побоювання залучення у війну з росією. Але міністри також обговорять, як підтримати Україну у віддаленому майбутньому.

 

"У довгостроковій перспективі ми допоможемо Україні перейти від обладнання радянських часів до сучасних стандартів, доктрини і тренувань НАТО", - прокоментував це питання перед зустріччю генсек НАТО Єнс Столтенберг.

 

Засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться в Бухаресті 29-30 листопада 2022 року.

 

Як повідомляла «УМ», 21 листопада Парламентська асамблея НАТО визнала Російську Федерацію та її режим державою-терористом. Відповідна резолюція була одноголосно ухвалена на щорічній сесії в Мадриді.