На Київщині збільшили кількість патрулів під час відключень світла

07:04, 28.11.2022
На Київщині збільшили кількість патрулів під час відключень світла

Патрулів поліції побільшало під час відключень світла. (Фото Нацполіції)

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначає, що під час масових відключень світла на Київщині було вдвічі збільшено кількість патрулів поліції.

 

За його словами, завдяки цьому порівняно з минулими періодами злочинність зменшилася.

 

Як інформує Україна молода, про це Андрій Нєбитов повідомив в ефірі телемарафону.

 

«Ми вдвічі збільшили патрулі на території Київської області, таке ж саме завдання голова Нацполіції Ігор Клименко дав усім регіонам. Тому завдяки підвищенню сил безпеки ми не спостерігаємо зміни криміногенної ситуації і збільшення крадіжок.

 

Якщо порівнювати з минулими періодами, крадіжок навіть стало менше на 15% на території Київської області, з помешкань – на 40%. І загальна злочинність стала менше на 5%. Вважаю, це за рахунок збільшення сил безпеки на території Київської області», - зазначив очільник поліції області.

 

Водночас, він наголосив, що під час відключень світла збільшилася кількість ДТП.

 

«Не всі люди дослухаються до наших порад – ходити у світлому одязі й зі світловідбивачем. Переходите ви пішохідний перехід – включіть ліхтарик на телефоні, щоб вас було видно», - порадив Нєбитов.

 

Також, за даними поліції, "трохи збільшилася" кількість звернень щодо домашнього насильства.

 

Нєбитов повідомив, що на Київщині незабаром з’являться 500 камер відеоспостереження з розпізнаванням обличчя, що будуть встановлені у громадських місцях на території всіх великих міст області.

 

Також поліція працює з головами ОСББ, щоб вони користувалися сучасними системами відеоспостереження.

 

"Зараз працюємо над тим, щоб наша система працювала навіть під час відключення світла", - додав начальник поліції Київщини.

 

Як повідомляла «УМ», влада попереджає, що цей тиждень може бути важким для України через те, що росіяни планують нові теракти.