росія неспроможна окупувати всю Донецьку область – британська розвідка

11:34, 27.11.2022
росія неспроможна окупувати всю Донецьку область – британська розвідка

Українські війська ведуть жорстокі бої російськими окупантами на Донбасі.

На Донеччині російські війська продовжують спроби наступу на напрямку міст Павлівка та Вугледар, але їм навряд чи вдасться сконцентрувати достатньо якісних сил для здійснення оперативного прориву й захоплення всієї Донецької області.

 

Як інформує УМ, про це 27 листопада з посиланням на розвідку повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

 

В Міноборони Британії зазначають, що протягом останніх двох тижнів ареною інтенсивних бойових дій залишався район навколо міст Павлівка та Вугледар, у південно-центральній частині Донецької області, хоча якихось вагомих територіальних здобутків жодна зі сторін не отримала.

 

Як ідеться у зведенні, і росія, і Україна спрямовують на цей сектор значні сили, а російська морська піхота зазнала тут великих втрат.

 

«Ця територія залишається зоною запеклого протистояння, ймовірно, тому що росія вважає, що ця територія може стати стартовою точкою для майбутнього великого наступу на північ для захоплення решти контрольованої Україною Донецької області. Проте росії навряд чи вдасться сконцентрувати достатньо якісних сил для здійснення такого оперативного прориву», - зазначають у британському оборонному відомстві.

 

Нагадаємо, що в попередньому зведенні розвідка Британії заявляла, що росія, ймовірно, знімає ядерні боєголовки із застарілих ядерних крилатих ракет і обстрілює цими ракетами без бойової частини Україну.

 

Як повідомляла УМ, кремль готовий втратити 100 тисяч мобілізованих на війні в Україні.