Саміт з глобальної продовольчої безпеки відбувся у Києві

16:43, 26.11.2022
Саміт з глобальної продовольчої безпеки відбувся у Києві

Володимир Зеленський, виступаючи на саміті, завив, що мета України врятувати від голоду щонайменше 5 млн людей

У День пам'яті жертв Голодомору в Україні в Києві пройшов саміт продовольчої безпеки, на який зібралися прем'єр-міністри Польщі Матеуш Моравецький і Литви Інгріда Шимоніте, а також прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо. 

 

Після цієї зустрічі кілька країн і Європейський Союз пообіцяли надати значні суми, щоб доставити українське зерно до найбідніших країн світу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє посол ЄС в Україні Матті Маасікас на своїй сторінці у Твітері.

 

Маасікас зазначив, що Україна вшановує сумну річницю Голодомору самітом з глобальної продовольчої безпеки, у той час як росія використовує продовольство як зброю.

 

«Кілька країн і ЄС обіцяють значні суми, щоб українське зерно доставлялося до найбідніших країн світу», - повідомив посол.

 

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що 26 листопада до Києва з візитом прибули прем'єр-міністри Польщі Матеуш Моравецький, Литви Інгріда Шимоніте та Бельгії Александр Де Кроо.

 

Як повідомляла УМ, Україна, Польща і Литва закликали міжнародну спільноту визнати звільнення всієї України від російських окупантів спільною метою. За результатами зустрічі у рамках «Люблінського трикутника», яка відбулася в Києві, прем’єр-міністри країн — Денис Шмигаль, Матеуш Моравецький та Інгріда Шимоніте підписали спільну заяву.