Кремль обурили обшуки в Києво-Печерській лаврі

14:04, 22.11.2022
Кремль обурили обшуки в Києво-Печерській лаврі

Відповідну процедуру в Лаврі українським "спецам" потрібно було провести вже давним-давно.

Обшуки в Києво-Печерській лаврі – це війна України з Російською православною церквою – заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

 

Як інформує УМ, про це 22 листопада повідомило російське пропагандистське видання "РИА Новости" у Телеграм.

 

«Насправді українська сторона давно воює з Російською православною церквою і, я б сказав, що це потрібно розглядати як чергову ланку в ланцюзі цих воєнних дій проти російського православ'я», - заявив Кремлівський «глашатай» Пєсков.

 

Варто зауважити, що Києво-Печерська лавра, та й інші дві Лаври на території України, які також підпорядковані Москві, є «розсадником» попів-ФСБшників, що зовсім не сприяє нормальному світосприйняттю дійсності вірян цих єпархій.

 

Нагадаємо, що вранці 22 листопада Служба безпеки України проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві.

 

У пресслужбі повідомили, що ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

 

Як повідомляла УМ, крім Лаври СБУ завітала до церковників УПЦ МП на Рівненщині: шукають ДРГ і зброю.

 

Раніше на території Києво-Печерської Лаври молилися за Росію. Голова СБУ Василь Малюк заявив, що матеріали вже вивчає Служба безпеки.

 

Згодом українська спецслужба відкрила кримінальне провадження через російську пропаганду, яка звучала на території Києво-Печерської Лаври.