У Корецькому жіночому монастирі на Рівненщині проводить обшуки СБУ, фото

12:38, 22.11.2022
У Корецькому жіночому монастирі на Рівненщині проводить обшуки СБУ, фото

СБУ в гостях у черниць Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря, (Фото СБУ)

Слідчі СБУ проводять обшуки та контррозвідувальні заходи у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому монастирі, що в місті Корець на Рівненщині

 

Також представники СБУ завітали з тією ж метою до жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (село Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.

 

Обшуки почалися у вівторок вранці, синхронно з обшуками на території Києво-Печерської Лаври.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Управління СБУ в Рівненській області.

 

 

«Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією - в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

 

Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян», - йдеться у повідомленні.

 

 

Тож вказані заходи проводяться для:

 

- недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра»;

- перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;

- убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

 

 

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

 

- проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;

- здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

 

В СБУ запевняють, що всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

 

«Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України», - підкреслили у спецслужбі.

 

Як повідомляла «УМ», слідчі СБУ разом із оперативниками Нацполіції та бійцями Нацгвардії проводять обшуки на території Києво-Печерської Лаври у вівторок зранку.

 

Йдеться про контррозвідвальні заходи на території обителі в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.