Рашисти ракетами обстріляли Харків увечері, зранку вгатили по Миколаївщині

09:29, 14.11.2022
Рашисти ракетами обстріляли Харків увечері, зранку вгатили по Миколаївщині

Ракетами рашисти безжально гатять по українським містам й містечкам.

Росіяни близько 22:40 в неділю, 13 листопада, завдали по Харкову удару трьома ракетами, попередньо, із ЗРК С-300.

 

Як інформує УМ, про це 14 листопада очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

 

За його словами, в Індустріальному районі Харкова пошкоджено промисловий об'єкт. За попередніми даними, без постраждалих.

 

Крім того, минулої доби війська рф обстрілювали Куп'янськ і Вовчанськ та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів розташовані поруч з лінією зіткнення та кордоном з росією.

 

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено житловий будинок, у смт Шевченкове Куп'янського району пошкоджені інфраструктурний об'єкт та освітній заклад. Сталися пожежі.

 

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Куп'янську з пораненням госпіталізовані чоловік віком 48 років та 26-річна жінка, зазначив Синєгубов.

 

Тривають роботи з розмінування території області. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 80 вибухонебезпечних предметів.

 

"Втім, мінна небезпека залишається дуже високою. Вчора в Дергачах на невідомому вибуховому пристрої підірвався та був госпіталізований з пораненнями 45-річний чоловік. Крім того, в с. Волохов Чугуївського району зазнав поранення через підрив на вибуховому пристрої 54-річний чоловік. Закликаю усіх до максимальної обережності та уважності", - наголосив очільник ОВА.

 

А в понеділок, 14 листопада, російські війська, обстріляли з реактивних систем залпового вогню прибережну смугу Очаківської громади Миколаївської області.

 

Про це очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив у Телеграмі.

 

«Миколаївський район. Сьогодні, 14 листопада, з 04:56 ворог завдавав удари РСЗВ по прибережній смузі Очаківської громади. Постраждалих немає», — зазначив він.

 

У Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах, за даними Кіма, день і ніч минули відносно спокійно.

 

За даними Генерального штабу ЗСУ, протягом 13 листопада російські війська здійснили загалом чотири ракетні та 13 авіаційних ударів, а також близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

 

За словами Президента України Володимира Зеленського, упродовж минулої доби повітряних ударів з боку росії зазнали Сумська, Харківська, Запорізька, Луганська і Донецька області.

 

Як повідомляла УМ, рашисти вгатили по Кураховому і Торецьку: є руйнування й поранені.