Парламентська асамблея НАТО визнала рф та її режим державою-терористом

16:22, 21.11.2022
Парламентська асамблея НАТО визнала рф та її режим державою-терористом

Голова Постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв під час сесії.

У Мадриді на щорічній сесії Парламентська асамблея НАТО визнала росію та її режим державою-терористом, ухваливши відповідну резолюцію.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв у Фейсбуці.

 

«Сьогодні ми затвердимо резолюцію, яка закликає всіх союзників чітко визначити, що Російська Федерація та її чинний режим діє як терористична організація»,- сказав перед голосуванням президент ПА НАТО Джеррі Конноллі.

 

Документ було ухвалено одноголосно.

 

Резолюція також закликає до заснування спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності цього режиму за жахливі воєнні злочини.

 

 

«Ми також закликаємо наші уряди до наступних кроків щодо вступу України в НАТО. Ми неодноразово наголошували, що не визнаємо жодних незаконних спроб Росії анексувати суверенні території України»,- додав Конноллі.

 

Голова Постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв зазначив, що трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво РФ.

 

«Прийняття цієї резолюції - це важливий політичний крок, який відображає настрої у західних парламентських колах, а тому впливає на керівництво країн у прийнятті рішень»,- написав він на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, Європейський парламент 23 листопада проведе голосування за резолюцію, в якій Росія буде визнана державою-спонсором тероризму.

 

Як відомо, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.  ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

 

Низка парламентів європейських країн, серед яких Сенат Польщі та Палатадепутатів Чехії, ухвалили рішення про визнання влади Російської Федерації терористичним режимом.

 

Як повідомляла УМ, Держдеп США закликав визнати рф спонсором тероризму ще до проведення псевдореферендумів.