«Жовта стрічка»: в Україні стартує флешмоб для підтримки людей на окупованих територіях

11:36, 20.11.2022
«Жовта стрічка»: в Україні стартує флешмоб для підтримки людей на окупованих територіях

Долучайтеся до флешмобу «Жовта стрічка» на знак підтримки українців на тимчасово окупованих територіях! (Фото: facebook.com/yellowribbonUA)

До флешмобу «Жовта стрічка» закликали долучитися мешканців Харківщини на знак підтримки українців на тимчасово окупованих територіях.

 

Як інформує УМ, умови акції на своїй сторінці у Фейсбуці, опублікували організатори акції.

 

21 листопада, у День гідності й свободи, українців та весь демократичний світ закликають пов'язати жовту стрічку, щоб підтримати опір на окупованих територіях.

 

"Рух громадянського спротиву "Жовта стрічка" виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території — від Бердянська до Енергодара, від Луганська до Нової Каховки, від Криму до Донеччини.

 

Попри постійну загрозу життю, викрадення й тортури активісти продовжували підпільний протест. На вулицях міст з'являлися проукраїнські плакати та графіті, а на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій — пов'язана жовта стрічка як символ опору російській окупації", - йдеться у повідомленні.

 

 

На підтримку та знак вдячності до всіх, хто не зламався під російським тиском, у День гідності й свободи спільнота "Жовта стрічка" пропонує всьому світу долучитися до флешмобу.

 

"21 листопада, у День гідності та свободи, пов’яжіть жовту стрічку. Підтримайте незламних українців на тимчасово окупованих територіях", - закликають організатори.

 

Як повідомляла УМ, в окупованому Криму почав діяти рух опору окупантам «Жовта стрічка».