У росії таємно готують нову хвилю мобілізації

07:30, 19.11.2022
У росії  таємно готують нову хвилю мобілізації

У росії готують чергову партію «мобіків» на війну в Україні

Путін готує проведення нової прихованої  масштабної мобілізації, навіть коли йде осінній призовний цикл. Це може призвести до подальшого переповнення і так перевантаженого російського апарату формування збройних сил.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

 

Напередодні російські Telegram-канали активно обговорювали ознаки того, що Кремль готується до другої хвилі мобілізації. Вони розповсюдили фото повістки, отриманої жителем Петербурга, якому було наказано з'явитися на мобілізацію в січні 2023 року. І це всупереч заяві російського диктатора Володимира Путіна щодо офіційного закінчення "часткової" мобілізації 31 жовтня.

 

Блогери-націоналісти додатково розповсюджували інформацію про те, що загальна мобілізація розпочнеться у грудні або січні. А незалежне російське видання опублікувало розслідування, згідно з яким державні структури й підприємства РФ продовжують готувати своїх співробітників до мобілізації, спрямовуючи їх на різні програми навчання та освітні курси. 

 

Ще одне росЗМІ зазначило: Одинцовський гарнізонний військовий суд Московської області з необережності підтвердив, що мобілізація продовжується, незважаючи на її формальне завершення.

 

Так, повідомляється, що суд звинуватив мобілізованого військовослужбовця у побитті свого командира «під час виконання ним обов'язків військової служби або у зв'язку з виконанням цих обов'язків у період мобілізації». Це, мовляв, свідчить про те, що суд діє на законних підставах того, що мобілізація все ще йде повним ходом.

 

У Кремлі заявили, що Путіну не потрібно підписувати указ про офіційне припинення мобілізаційного періоду, як раніше припускали в ISW. Нині аналітики вважають, що продовження таємних зусиль щодо мобілізації та потенційна підготовка до нової хвилі в тандемі з поточним осіннім призовом суттєво навантажать і без того перевантажений російський апарат формування збройних сил.

 

«Путін, ймовірно, наказав припинити "часткову" мобілізацію, щоб звільнити бюрократичні та адміністративні можливості для призову 1 листопада. Однак очевидно, що російська влада ніколи повністю не припиняла мобілізаційні заходи, а це означає, що обмежена кількість мобілізованих новобранців, як і раніше, проходять через систему підготовки у той час, коли призовники проходять свою. Це, ймовірно, призведе до ще більш низької якості підготовки як мобілізованих новобранців, так і призовників, оскільки вони конкурують за недостатню підготовку»,– констатували в ISW.

 

Як відомо, у кінці жовтня глава рф володимир путін заявив, що мобілізацію на війну проти України в росії завершено.Водночас він наголосив, що потрібно юридично закріпити цей факт.

 

Сьогодні російські "мобіки", яких відправили на так звані навчання перед перекиданням на фронт, скаржаться на умови утримання в таборах. Із останнього: у Воронезькій області РФ мобілізованих поселили посеред лісу у поліетиленових наметах у мороз -6 градусів, нібито намагаючись підготувати до реальних бойових умов.

 

Як повідомляла УМ, у вересні міністр оборони рф сергій шойгу оголосив, що кремль призове на службу 300 тисяч резервістів.