Ракетний терор: по всій Україні аварійні вимкнення світла після масованої атаки

17:50, 15.11.2022
Ракетний терор: по всій Україні аварійні вимкнення світла після масованої атаки

Рашисти випустили по Україні сотню ракет

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат завив, що сьогодні, 15 листопада, російські загарбники випустили по Україні близько сотні ракет, перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

 

«ППО працює. Є збиття. По всій території України уже випущено 80 ракет і летить ще приблизно 20. Тобто вже близько 100 ракет випущено по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня, коли було 84 ракети. Тож уже маємо сотню. Це масований ракетний удар. Об’єкти критичної інфраструктури – це перша ціль. Але, на жаль, ракети попадають і по житлових будинках»,— зазначив Юрій Ігнат.

 

Однак спікер Повітряних сил відмовився коментувати, скільки ракет збила ППО, зазначивши, що ця інформація ще потребує уточнення.

 

Водночас він додав, що росіяни запускали по Україні ракети Х-101 та Х-555 з літаків стратегічної авіації ТУ- 95 і ТУ-160. Основна маса ракет була випущена саме зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію та Ростовської області. Решта ракет – це були ракети типу "Калібр" з акваторії Чорного моря.

 

Росія завдала ракетних ударів  по Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській та  Харківській областях.

 

Нагадаємо, масштабна повітряна тривога в Україні триває вже понад п'ять годин. За цей час у багатьох регіонах пролунали вибухи, є прильоти. Станом на 17:40 відомо про одного загиблогов результаті влучання ракети по житловому будинку Печерського району столиці.

 

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

 

За його даними, рятувально-пошукові роботи тривають. 

 

Мер міста повідомив, що орієнтовно о 15:30 росіяни вдарили по Печерському районі і поцілилиу два житлових будинки.  Декілька ракет збили ППО над Києвом.  О 16 годині було ще одне влучання в Печерському районі, тоді вдарили по багатоповерхівці.

 

Після ракетних обстрілів 15 листопада Львів, частина Яворівського, Золочівського та Червоноградського районів без електроенергії. Масштаби ситуації фахівці зможуть оцінити після закінчення повітряної тривоги.

 

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

 

«Загроза ще триває. Перебувайте у безпечному місці. Якщо у вас є електроенергія, зарядіть телефони та павербанки, щоб залишатися на зв‘язку»,— сказав очільник Львівщини.

 

Також рашисти влучили по об‘єкту енергетичної інфраструктури в Ковельському районі Волинської області. Інформацію про потерпілих з‘ясовують. На місці працюють відповідні служби. 

 

Про це повідомив очільник ОВА Юрій Погуляйко.

 

«В області можливі перебої зі світлом. Запасіться усім необхідним: вода, ліхтарики, павербанки тощо. Повідомте про це всіх, хто не користується соцмережами, щоб вони теж були готові», – йдеться в повідомленні.

 

Наразі  частково Луцьк та прилеглі населені пункти також знеструмлені.

 

Про це повідомив мер міста Ігор Поліщук.  

 

Стала відома перша інформація, про низку вибухів, які в районі 16 години заставили напружитись мешканців Вінниці та області, бо звуки вибухів було чути в радіусі до 40 кілометрів від обласного центру. Був приліт в об’єкт критичної інфраструктури.

 

Про це у соцмережах повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов. Крім цього, він більше не повідомив подробиць.

 

«Не піддавайтесь паніці та не поширюйте не перевіреної інформації».

 

Російські загарбники атакували ракетами Хмельницьку територіальну громаду. 

 

Про це в Telegram повідомив голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

 

Він повідомив про два прильоти, через які обласний центр залишився без світла.

 

"Зберігайте спокій і залишайтеся в укриттях!" – додав Гамалій. 

 

У Кременчуку на Полтавщині зафіксовано влучання в об'єкт інфраструктури.

 

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Полтавскьої ОВА Дмитро Лунін.

 

"Приліт" у Кременчуцькому районі. Об’єкт інфраструктури. Перебувайте в укриттях", – написав Лунін.

 

Як відомо, вже кілька годин триває масована ракетна атака рф на території України уражені кілька об'єктів енергетичної інфраструктури, у деяких містах частково відсутнє світло, запроваджено екстрені відключення електроенергії.

 

Як повідомляла УМ, 31 жовтня російські терористи випустили по території України ракет та безпілотників на загальну суму близько $760 млн. Протягом дня росія випустила по Україні 55 крилатих ракет Х-101, 22 зенітні ракети до С-300, одну авіаційну ракету Х-59 та п'ять БПЛА різних типів.