На масований ракетний удар по Україні 31 жовтня росія витратила $760 млн

16:24, 01.11.2022
На масований ракетний удар по Україні 31 жовтня росія витратила $760 млн

Рашисти витрачають колосальні кошти на війну в Україні: лише один день коштував щонайменше 760 млн доларів

31 жовтня російські терористи випустили по території України ракет та безпілотників на загальну суму близько $760 млн.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Forbes.

 

Протягом дня росія випустила по Україні 55 крилатих ракет Х-101, 22 зенітні ракети до С-300, одну авіаційну ракету Х-59 та п'ять БПЛА різних типів.

 

Для розрахунку вартості цих ракет Forbes використав такі оцінки: вартість ракети Х-101 – 13 млн доларів, зенітна ракета до С-300 – 2 млн доларів, БПЛА різних типів разом з ракетою Х-59 – близько 1 млн доларів.

 

Таким чином, загальна вартість усіх випущених 31 жовтня ракет і дронів становить близько 760 млн доларів.

 

Нагадаємо, окупанти 31 жовтня знову завдали масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

 

За даними Генштабу, ворог атакував військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких наші захисники збили.

         

Президент РФ Володимир Путін заявив, що масований обстріл ракетами України в понеділок є "частково" відповіддю на підбиті  кораблі Чорноморського флоту в Севастополі. 

 

За словами глави української розвідки Кирила Буданова, запаси ракет у росії майже вичерпані, але терор із використанням іранських дронів-камікадзе може тривати ще довго. 
 

Як повідомляла УМ, 10 жовтня росія завдала наймасованішого ракетного удару по Україні від початку повномасштабного вторгнення. Кожна випущена ворогом ракета дорого обходиться російському бюджету.За попередніми підрахунками, 41 ракета, що потрапила в ціль, і 11 іранських дронів, що вразили об'єкти інфраструктури, коштували Росії від $400 до $700 тисяч доларів США.