Резніков прогнозує звільнення Криму без бою на тлі внутрішньої кризи у рф

14:14, 14.11.2022
Резніков прогнозує звільнення Криму без бою на тлі внутрішньої кризи у рф

Крим повернеться під контроль України без бою — Олексій Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що Україні вдасться повернути Крим без бою, оскільки в рф розгорається внутрішня криза.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв'ю Reuters.

 

Резніков вважає, що анексію Криму Росією врешті-решт буде вирішено без боїв, можливо, в результаті внутрішньої боротьби Росії.

 

Також, за словами міністра, росії  знадобиться щонайменше тиждень, щоб вивести свої війська з південного міста Херсона, і що зима сповільнить бойові дії, даючи обом сторонам шанс перегрупуватися.

 

В інтерв’ю Олексій Резніков сказав, що РФ має 40 тисяч військових у Херсонській області, і що у неї все ще є сили в місті, навколо міста та на західному березі величезного Дніпра, незважаючи на оголошення про відступ.

 

Резніков сказав, що такий вихід звільнить сили обох сторін для боротьби в інших місцях, і припустив, що Росія може посилити свої підрозділи в сусідній Запорізькій області, яка також була частково окупована протягом кількох місяців.

 

«Зима загальмує будь-яку діяльність на полі бою для всіх сторін... Це вигідно всім сторонам. Ви відпочинете», - сказав він.

 

Також Резніков передбачив, що Україна вийде з перерви сильною, підкріпленою тисячами солдатів, які навчаються в Британії.

 

Як повідомляла УМ, колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес вважає, що ЗСУ можуть звільнити такі ключові міста, як Мелітополь та Маріуполь до січня 2023 року, після чого розпочнеться звільнення Криму.