ЗСУ звільнять Мелітополь і Маріуполь до кінця року, а потім і Крим – Ходжес

00:30, 13.11.2022
ЗСУ звільнять Мелітополь і Маріуполь до кінця року, а потім і Крим – Ходжес

Херсон - це Україна. Дочекалися! (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес вважає, що ЗСУ можуть звільнити такі ключові міста, як Мелітополь та Маріуполь до січня 2023 року, після чого розпочнеться звільнення Криму.

 

Як інформує Україна молода, такий прогноз пан Ходжес оприлюднив у Twitter.

 

«Незабаром із Херсона будуть стріляти HIMARS. Підступи до Криму в межах досяжності. Це послабить російську оборону, в той час як "ліве крило" контрнаступу візьме Маріуполь та Мелітополь до січня. Потім розпочнеться вирішальна фаза кампанії – звільнення Криму», - наголосив американський генерал.

 

Він також опублікував карту досяжності різних видів озброєння з деокупованого Херсона.

 

При цьому, пан Ходжес наголосив, що ракети ATACMS мали б негайний позитивний ефект проти російських баз у Криму.

 

 

Що цікаво, у той самий час Президент Володимир Зеленський заявив, що у Криму після його звільнення від окупантів місцеві мешканці зустрічатимуть військовослужбовців ЗСУ з українськими прапорами так само, як зараз у Херсоні.

 

«Буде так і в Генічеську, і в Мелітополі. Прийдемо й до всіх наших міст і сіл Донбасу.

 

Обов’язково побачимо, як у Криму українські сили зустрічатимуть з українськими прапорами, які й там зберігають, які й там сотнями будуть на вулицях у день звільнення», - сказав глава держави у вечірньому зверненні.

 

Президент подякував бійцям 28-ї і 63-ї окремих механізових бригад та 59-ї окремої мотопіхотної бригади, розвідникам, бійцям Сил спеціальних операцій і нацгвардійцям "за блискуче виконання завдань для звільнення Херсона".

 

 

Як повідомляла «УМ», Херсон перейшов під контроль ЗСУ, тоді як російські окупанти ганебно втекли з міста.