На півдні України ЗСУ звільнили 41 населений пункт – Зеленський

00:16, 11.11.2022
На півдні України ЗСУ звільнили 41 населений пункт – Зеленський

Багато хто зараз майже щогодинно звіряє, куди ж дійшли наші підрозділи і де ще піднято наш Державний прапор. (Фото Генштабу ЗСУ)

Президент України Володимир Зеленський констатує, що захисники України звільнили 41 населений пункт на півдні України станом на четвер, 10 листопада

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у відеозверненні в ніч на 11 листопада, передає Офіс президента.

 

«Сьогодні маємо хороші новини з півдня. Кількість українських прапорів, які повертаються на своє законне місце в межах оборонної операції, що триває, – вже десятки. 41 населений пункт звільнено.

 

Дякую всім нашим героям, які забезпечують це просування. Збройні Сили, розвідка, спеціальні служби – усім. А особливо відзначу бійців 28-ї окремої механізованої бригади, 46-ї десантно-штурмової бригади, 60-ї окремої піхотної бригади і 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Тих, хто реалізовує наступальні дії. Дякую вам, хлопці!», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

І додав: «Зараз ми всі щасливі бачити, як українці, що залишалися в окупованих селах і містах, зустрічають наших воїнів.

 

Багато хто зараз майже щогодинно звіряє, куди ж дійшли наші підрозділи і де ще піднято наш Державний прапор.

 

Але, радіючи, всі ми маємо памʼятатиізараз, ізавжди, щоозначаєцейрух, щокоженкрокнашихсилоборони–цежиттянашихвоїнів. Життя, яківіддаються за свободу для українців. Усе, що відбувається зараз, досягнуто місяцями жорстокої боротьби. Досягнуто і хоробрістю, і болем, і втратами. Це не ворог іде. Це українці великою ціною женуть окупантів. Як і на сході нашої країни, на Харківщині. Як іще раніше на півночі – Київщина, Сумщина, Чернігівщина. Зараз – Миколаївщина, Херсонщина».

 

За його словами, у звільнені райони одразу за воїнами йдуть і сили Національної поліції: «Сьогодні поліція зайшла в Калинівське, Бобровий Кут, Євгенівку, Коцюбинське та Снігурівку. Там розпочалися стабілізаційні заходи».

 

Президент додав, що одразу після деокупації з розмінування починається відновлення нормального життя. Але окупанти мінують усе, додав він: лінії електропередач, будівлі підприємств, поля, ліси. 

 

 

Водночас місцеві видання Херсона з посиланням на місцевих мешканців повідомляють, що російські військові перед відступом почали знищувати обласний центр: підірвали котельні і об’єкт обленерго, а також телецентр.

 

Також росіяни підірвали частину вишок мобільного звʼязкутазнеструмилимісто. Відтак, у Херсоні продовжуються проблеми зі зв’язком. Він є тільки біля Антонівського мосту (Антонівки, що неподалік від Херсона).

 

Як повідомляла «УМ», 10 листопада Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що з 1 жовтня на Херсонському напрямку ЗСУ просунулися на 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягнула 1381 кв км, Україна за цей час відновила контроль над 41 населеним пунктом.

 

Тоді як протягом 9 листопада Україна звільнила 12 населених пунктів на Херсонському напрямку.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Херсон. Чи справді росіяни тікають на лівий берег Дніпра?