У Криму вимагають матеріальну допомогу для армії рф

13:50, 09.11.2022
У Криму вимагають матеріальну допомогу для армії рф

Окупанти потребуть допомоги: від нижньої білизни до сірників

Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що загарбники вимагають, щоб кримчани надавати матеріальну допомогу армії росії.

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила під час брифінгу.

 

«За нашою інформацією, окупаційні адміністрації Криму змушують мешканців півострова надавати матеріальну допомогу російській армії. Зокрема, нам відомо про примусове написання заяв працівниками комплексу «Артек» щодо переведення одноденного заробітку на потреби війни. Хто не написав таку заяву, був звільнений», - розповіла Ташева.

 

За її словами, в розпорядженні представництва Президента є документи про звернення 810 бригади рф, що базується в Севастополі, до місцевої «адвокатури» із проханням купити їм потрібні речі.

 

«Подібні повідомлення з проханнями надати речі російським військовим – буквально від нижньої білизни до сірників - поширюють через сільські ради. Самі ж окупанти постійно жаліються на недостатню підтримку росармії серед цивільного населення окупованогоКриму, що не дивно», - зауважила представниця Президента.

 

Вона додала, що росія не може забезпечити зимовим одягом строковиків та мобілізованих.

 

«Відомо про випадок, коли в окупованому Криму видавали заіржавілі каски та діряві бронежилети, які, фактично, були зняті з трупів російських солдатів», - зазначила Ташева.

 

Як відомо, у тимчасово окупованому Криму зафіксовано поховання вже 191 солдата армії росії.

 

Як повідомляла УМ, росія відправляє на війну в Україну непідготовлених військовослужбовців. Група мобілізованих російських окупантів переважно з Москви та Московської області добровільно здалися в полон українським захисникам у Луганській області.