Гарматне м'ясо: на Луганщині здалися в полон 21 «мобік» з Москви

10:01, 08.11.2022
Гарматне м'ясо: на Луганщині здалися в полон 21 «мобік» з Москви

Російські мобіки опинилися на передовій менше, ніж через місяць після свого призову

Група непідготовлених мобілізованих російських окупантів переважно з Москви та Московської області добровільно здалися в полон українським захисникам у Луганській області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Telegram-канал «Оперативний ЗСУ».

 

«92-й окремій механізованій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка здалася група мобілізованих на Сватівському напрямку на Луганщині. Двадцять один військовослужбовець із Москви та Московської області»,— сказано в повідомленні.

 

На записі полонені кажуть, що вони військовослужбовці 9-го полку ЗС РФ, і закликають росіян «не ходити на цю війну». Окупанти поскаржилися, що командири їх кинули і «втекли першими», вони три дні прожили в окопі без їжі, води та зв’язку, а по них стріляли свої ж. За їхніми словами, їх відправили на передову менше ніж за місяць після мобілізації — «просто як м’ясо». 

 

Як відомо, Збройні сили України за минулу добу відбили атаки окупантів  біля 10 населених пунктів, у тому числі в районі Бахмута, Майорська на Донеччині та Білогорівки на Луганщині.

 

Протягом доби авіація Збройних сил України завдала 9 ударів по російських окупантах, а сили ППО збили ворожий літак Су-25.

 

Збройні сили України за минулу добу відбили атаки окупантів біля 10 населених пунктів, у тому числі в районі Бахмута, Майорська на Донеччині та Білогорівки на Луганщині.

 

Як повідомляла УМ, троє окупантів здалися в полон та продали ЗСУ свою бойову техніку.