рф готує нові масовані удари, без світла майже 5 мільйонів споживачів – Зеленський

08:58, 07.11.2022
рф готує нові масовані удари, без світла майже 5 мільйонів споживачів – Зеленський

Вечірнє недільне звернення до українців Володимира Зеленського.

Від електропостачання в Україні відключені більше 4,5 мільйонів споживачів, з них найбільше у Києві та області – станом на вечір неділі.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 6 листопада президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні опублікованому у Телеграм.

 

«Станом на цей вечір у Києві та 6 областях продовжуються стабілізаційні відключення електрики. Без світла більше 4,5 мільйонів споживачів. Найбільше зараз у Києві та Київській області. Дійсно складно»,- сказав, зокрема, очільник держави.

 

Зеленський зазначив, що цього тижня проводив наради з урядовцями, з представниками енергетичних компаній і обласних адміністрацій щодо вірогідних варіантів ситуації в енергетиці.

 

"Детально розглядаємо кожен сценарій і готуємо відповідні дії. Що б там не хотіли терористи, чого б вони не домагалися, ми маємо пройти цю зиму і бути навесні ще сильнішими, ніж зараз", - підкреслив він.

 

Зеленський заявив, що держава-терорист концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по українській інфраструктурі, перш за все енергетичній.

 

"Зокрема, і для цього Росії знадобилися іранські ракети. Ми готуємося відповідати", - сказав він.

 

Нагадаємо, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що в неділю ситуація з електрозабезпеченням у столиці важка, однак відключення контрольовані.

 

Як повідомляла УМ, блекаут на порозі: з Києва планують евакуювати три мільйони людей.