Блекаут на порозі: з Києва планують евакуювати три мільйони людей

11:03, 06.11.2022
Блекаут на порозі: з Києва планують евакуювати три мільйони людей

У Києві мешканцям варто бути готовими до найгіршого сценарію.

Тотальну евакуацію трьох мільйонів людей, які залишилися в Києві, запланували в столиці, у разі повного відключення електромережі.

 

Як інформує УМ, про це 6 листопада розповів голова Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, якого цитує The New York Times.

 

Перед тим, про подібний сценарій говорив мер Києва Віталій Кличко. 

 

«Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації. Тому зараз уряд та міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання», - заявив Ткачук.

 

При чому чиновник КМДА наголосив, що наразі причин для виїзду людей з Києва немає, ситуація контрольована.

 

Уточнюється, що влада отримає повідомлення за 12 годин про те, що мережа перебуває на межі збою. За словами Ткачука, в такому разі влада проситиме людей виїхати з міста.

 

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко не виключає сценарію повного блекауту в Києві за відсутності електроенергії, тепла, води і зв’язку та закликає киян підготувати необхідні запаси й продумати можливість тимчасового переїзду за місто.

 

Як повідомляла УМ, блекаут – вулиці без яскравих ліхтарів і сигналів світлофорів — нова реальність після російських атак на енергетичну інфраструктуру України.