Загроза підриву Каховської ГЕС: «Енергоатом» повинен негайно провести аналіз безпеки експлуатації ЗАЕС

17:35, 06.11.2022
Загроза підриву Каховської ГЕС: «Енергоатом» повинен негайно провести аналіз безпеки експлуатації ЗАЕС

Каховська ГЕС замінована рашистами ще з весни. (Фото: Генштаб ЗСУ)

«Енергоатом» отримав доручення від Державної інспекції ядерного регулювання  терміново проаналізувати безпекові ризики експлуатації енергоблоків Запорізької АЕС у випадку падіння рівня в Каховському водосховищі.

 

Як інформує УМ, про це 6 листопада це повідомило джерело в інспекції.

 

"Такий документ потрібен для ухвалення інспекцією рішень щодо експлуатації ЗАЕС у зв'язку з інформацією про мінування Каховської ГЕС і загрозою ймовірного підриву дамби", - пояснило джерело "Енергореформи".

 

Зазначається, підрив дамби може призвести до падіння рівня води в Каховському водосховищі, спричинивши подальші безповоротні наслідки. Зараз з водосховища подається охолоджувальна вода для ЗАЕС.

 

Додається, що "Енергоатом" має здійснити аналіз і надати інформацію не пізніше ніж 9 листопада. У компанії поки що не дали коментар із цього питання.

 

Нагадаємо, що зовнішнє електропостачання Запорізької атомної електростанції відновлено після дводенного відключення, яке відбулося внаслідок обстрілів окупантів.

 

Президент Володимир Зеленський заявляє, що росіяни замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції й планують здійснити теракт під чужим прапором.

 

Як повідомляла УМ, Херсон залишився без світла через теракт.