Уряд Італії ухвалить шостий пакет військової допомоги Україні

15:16, 04.11.2022
Уряд Італії ухвалить шостий пакет військової допомоги Україні

Італія продовжує підтримувати Україну, надаючи військову допомогу

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто повідомив, що новий уряд прем’єр-міністра Італії Джорджії Мелоні має намір схвалити шостий пакет військової допомоги для України. Рішення буде прийнято, "якщо нічого не зміниться".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ANSA.  

 

«Єдине, чого ми не можемо зробити в такий складний час, в якому ми нині живемо, це втратити контакт із нашими міжнародними союзниками - ЄС і НАТО. Тому є лише один спосіб діяти та приймати рішення. Якщо ситуація в Україні не зміниться, буде шостий указ про постачання нової військової допомоги»,- зазначив Крозетто.

 

За його словами, цей указ "буде правильний і правильний, як і всі інші".

 

Раніше стало відомо, що Італія разом з Францією може передати Україні системи ППО.

 

Зокрема, вчора глава МЗС Дмитро Кулеба провів розмову з італійським колегою та за підсумками перемовин написав, що під час діалогу він наголосив на важливості включення до пакета військової допомоги систем ППО.

 

Додамо, раніше президент України Володимир Зеленський закликав Італію та Францію надати систему ППО SAMP-T.

 

Як повідомляла УМ, раніше стало відомо, що Італія тимчасово заморозила передачу чергового, шостого пакету військової допомоги Україні, але, як зазначили в уряді країни, «підтримка залишається».Йдеться про самохідні артилерійські установки та зенітно-ракетні комплекси.