В обіг введено марку «Кримський міст на біс!» – Укрпошта

12:35, 04.11.2022
В обіг введено марку «Кримський міст на біс!» – Укрпошта

Нова марка від "Укрпошти", вочевидь, порадує не лише філателістів, але й усіх українців. (Фото: Укрпошта, Facebook)

«Укрпошта», український поштовий оператор, увів в обіг марку «Кримський міст на біс!», як нагадування про вибух, який пошкодив споруду та частково обмежив шляхи постачання озброєння.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомили в пресслужбі української компанії у Фейсбуці.

 

«Усі значущі події, які відбуваються в нашій країні, закарбовує українська філателія. Кримський міст – тимчасово небажаний зв'язок України з росією, символ окупації, свавілля. Вибух, що стався на мосту – передвісник майбутнього розпаду держави-терориста. Укрпошта щодня працює заради перемоги країни та задля кожного українця», - зазначив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

 

Він уточнив, що поштова марка «Кримський міст на біс!» містить тонких деталей: недопалок у руках героїні, як свідчення того, що останнім часом окупанти створюють собі забагато проблем від паління в заборонених місцях, автомобіль, що летить у прірву, гублячи награбовану побутову техніку, Байрактар, який «випадково» пролітав над мостом та розбитий ворожий танк.

 

З метою підвищення колекційної цінності тираж поштової марки зменшено порівняно з анонсованим, він становитиме 2,1 млн екземплярів або 300 тис. маркових аркушів. Номінальна вартість – 18 грн за марку або 126 грн за аркуш з 7 марок. До поштової марки буде випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та листівку.

 

Автором марки виступив художник-живописець, який працює у техніці живопису, графіки та інсталяції Юрій Шаповал. Придбати новий поштовий набір можна з 4 листопада в усіх відділеннях Укрпошти та на офіційному сайті, а також на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon.

 

Кримський міст – незаконно побудований транспортний перехід, що з’єднує тимчасово окупований Кримський півострів із росією через Керченську протоку. Окупанти з 24 лютого 2022 року саме через нього переправляли військові ешелони, техніку та боєприпаси. 8 жовтня Кримський міст пошкоджено вибухівкою, що частково обмежило шляхи постачання озброєння.

 

Нагадаємо, що до Дня захисників та захисниць України Укрпошта випустила поштові марки «Слава Збройним Силам України!».

 

Як повідомляла УМ, «Укрпошта» випустила новий конверт «Весна настане знову!» з оригінальною поштовою маркою.