Зеленський про ядерні погрози Кремля: вони неадекватні

16:25, 02.11.2022
Зеленський про ядерні погрози Кремля: вони неадекватні

Президент Зеленський сподівається, що до застосування ядерної зброї росією не дійде (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю чеському телебаченню заявив, що не впевнений у тому, що росія застосує ядерну зброю, однак  давати оцінку діям Кремля відмовився, наголосивши на тому, що «вони— неадекватні».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив глава держави на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

У президента запитали, чи вважає він, що можлива ядерна війна, адже Росія погрожує застосуванням ядерної зброї. 

 

«Я не впевнений. Я не хочу і давати оцінку, тому що Росія любить робити навпаки...Що там говорять в Україні: «Не буде використання ядерної зброї. О, а давайте подумаємо, як це використати? Тому я не хочу давати цю оцінку через те, що є така загроза. Я вважаю, що боятися цього не потрібно. Не потрібно боятися Росію. Я не вважаю, що вони адекватні. Не треба пов'язувати ультиматуми Росії або виконання їх умов з тим, що якщо ти не виконаєш вони застосують зброю. Це непов'язані речі»,—заявив президент України.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський закликає світових лідерів дати зрозуміти росії, що можливий теракт на Каховській ГЕС прирівнюватиметься до застосування зброї масового ураження.За його даними, росіяни замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції та планують здійснити теракт під чужим прапором.