Капітан збірної та лікар Дмитро Сербін героїчно загинув, рятуючи поранених

18:17, 26.10.2022
Капітан збірної та лікар Дмитро Сербін героїчно загинув, рятуючи поранених

Дмитро Сербії героїчно загинув, захищаючи Батьківщину/

На лінії фронту в ніч проти 25 жовтня героїчно загинув легенда американського футболу України та талановитий лікар Дмитро Сербін. 

 

Він був убитий окупантами під час евакуації поранених солдатів. 

 

На жаль, Дмитро — не перший представник цього виду спорту, який загинув, захищаючи батьківщину.

 

Як інформує Україна молода, про смерть героя повідомив у Фейсбуці близький друг спортсмена Олександр Лосинський. 

 

«Сьогодні вночі на лінії фронту загинув лікар від бога, капітан збірної України з американського футболу і мій друг "Чарівний Лікар" Дмитро Миколайович Сербін. Загинув виконуючи свій громадянський і лікарський обов’язок: виносячи пораненого з поля бою. Ще одна несправедливість цієї війни: перемелюючи найгірших з них ми безповоротно втрачаємо найкращих із нас…»– написав Олександр.

 

У київському клубі Capitals, де виступав Дмитро, висловили співчуття.

 

 

«Людина з великої букви, він завжди приходив на допомогу кожному хто її потребує, душа будь якої компанії, нам всім було чого в нього повчитися, і ми вчилися. Загинув як воїн, захищаючи свою країну, своїх рідних, так як робив це при житті. Діма, дякуємо тобі за все!»— йдеться у повідомленні київського клубу.

 

 

В Українській лізі американського футболу також відреагували на смерть героя.

 

 

«Дмитро був Багаторазовим Чемпіоном України, членом Національної Збірної України з американського футболу, багаторазовим призером в міжнародних турнірах та в зарубіжних командах, кращий WR України всіх часів і просто, кращий друг для багатьох гравців всієї України і Європи... Діма був Легендою! Діма і залишиться Легендою в наших серцях і в нашій пам'яті!»— йдеться у повідомленні.

 

 

Сербін був одним із найдосвідченіших футболістів на пострадянському просторі. Він почав грати у футбол у 2001 році і крім "Кепіталс" він встиг пограти за київських "Бандитів" та "Джетс", "Монстерс" (Муреш, Румунія), "Іглс" (Варшава), "Тайгерс" (Ніредьхаза, Угорщина) та інші команди. У складі "Кепіталс" він ставав чемпіоном України. Крім того, Дмитро був провідним кардіологом в Олександрівській клінічній лікарні у Києві.

 

Як повідомляла УМ, один  з найкращих тренерів і функціонерів з водного поло школи КДЮСШ «Динамо»  Віталій Лісун загинув у бою на передовій у Харківській області в ніч на суботу, 16 липня.