Хакери опублікували ядерні документи Ірану

14:39, 23.10.2022
Хакери опублікували ядерні документи Ірану

Бушерська атомна електростанція в Ірані (Фото з відкритих джерел)

Цілу низку документів, що стосуються ядерної програми Ірану оприлюднила група хакерів Black Reward.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Iran International.

 

У п'ятницю, 21 жовтня, група заявила, що зламала систему електронної пошти іранської компанії Nuclear Power Production and Development, погрожуючи, що оприлюднить документи, якщо уряд Ісламської Республіки не звільнить усіх політв’язнів і затриманих протестувальників. Хакери заявили, що загалом отримали доступ до 50 ГБ даних.

 

Оскільки уряд проігнорував вимоги хакерів, вони почали публікувати дані в мережі.

 

«Опубліковані документи містять контракти іранської компанії з виробництва і розвитку атомної енергії з вітчизняними та зарубіжними партнерами, графіки управління та експлуатації Бушерської АЕС, ідентифікаційні дані та платіжні квитанції інженерів і співробітників компанії, а також паспорти й візи іранських і російських фахівців Бушерської електростанції», — йдеться в повідомленні групи в соціальних мережах.

 

Раніше цього тижня група також оголосила, що зламала електронну пошту керівників і співробітників Press TV, урядового міжнародного англомовного каналу новин.

 

Нагадаємо, що протести проти влади Ісламської Республіки Іран та її авторитарного курсу не припиняються вже п'ять тижнів.

 

Поштовхом до масових протестів стала смерть 22-річної іранської курдки Джини Махси Аміні в середині вересня. Поліція моралі заарештувала її за те, що вона нібито не дотримувалася обов'язкових правил носіння хустки. Того ж дня її доправили до лікарні у стані коми, а через два дні дівчина померла від внутрішніх травм.

 

За даними неурядової правозахисної організації «Iran Human Rights», кількість загиблих в Ірані під час протестів сягнула щонайменше 185.

 

Як повідомляла УМ, іранці та українці вийшли на мітинг під посольством Ірану в Будапешті.