Іранці та українці вийшли на мітинг під посольством Ірану в Будапешті

17:04, 22.10.2022
Іранці та українці вийшли на мітинг під посольством Ірану в Будапешті

Під посольством Ірану в Угорщині українці та іранці вийшли на протест

У столиці Угорщини  під стінами посольства Ірану відбувся мітинг українців та іранців проти постачання дронів, якими Росія атакує українські міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє телеканал «Прямий».

 

Головна вимога мітингарів – припинення постачання зброї Росії та розрив взаємовідносин із країною-терористкою.

 

Організувала демонстрацію голова української асоціації "Єдність" в Угорщині Вікторія Петровська.

 

Петровська нагадала, що з 13 вересня іранські дрони-шахіди знищують українців та руйнують критичну інфраструктуру перед початком зими.

 

«Іран, надавши дрони та інструкторів, підтримав країну-агресора. Тому Іран є співучасником геноциду українського народу»,—наголосила організаторка.

 

Активісти намагалися донести іранському уряду, що надання дронів Росії – недружній крок, що порушує нейтралітет Ірану у війні проти України.

 

До мітингу приєднався іранський студент-активіст Кіан Хаджі Джолізаден. Він наголосив, що іранський і український народи мають об’єднатися проти цих диктаторських систем в Ірані та Росії.

 

«Просіть європейські країни, попросіть своїх державних діячів виступити проти вбивства невинних людей в Ірані та Україні, накладаючи санкції на уряд ісламського режиму. Ми просимо західні країни припинити підтримувати режим ісламського диктатора та вести переговори з ним»,—наголосив студент.

 

Якщо Іран буде отримувати більше прибутків, то буде використовувати їх у терористичних та ідеологічних цілях. Тому студент закликав зупинити фінансування країни санкціями.

 

Як повідомляла УМ, Рада ЄС остаточно затвердила за письмовою процедурою санкції щодо Ірану за постачання безпілотників рф, які російська армія використовує у війні проти України.