Легенда британського рок-н-ролу Род Стюарт прихистив родину біженців з України

18:11, 18.10.2022
Легенда британського рок-н-ролу Род Стюарт прихистив родину біженців з України

Род Стюарт з родиною біженців з України

Легендарний британський рок-музикант Род Стюарт прихистив та взяв під опіку родину біженців з України, яка через бойові дії змушена виїхати за кордон.

 

Як інформує Україна молода, про це музикант розповів виданню The Mirror.

 

Род Стюарт був приголомшлений подіями в Україні, тож орендував будинок для багатодітної сім'ї біженців та сплачує за них усі рахунки. 

 

«Словами неможливо описати те, що ми спостерігали. Бомбардування невинних дітей, бомбардування лікарень та дитячих майданчиків. Як і всі, нам було зовсім не по собі. Я нікому цього не бажаю. Це зло, чисте зло»,- поділився Род.

 

Зараз українська родина - Ростислав і Олена, а також їхні діти 17-річний Тарас, 16-річний Костя, 13-річний Роман, 10-річна Марія і Дмитро, якому два роки - живуть у Беркширі. Ще двоє українців відтепер працюють у маєтку співака в Ессексі. 

 

«Усі вони дуже вдячні. І це просто змушує мене хотіти зробити більше. Я думаю про те, щоб купити ще один будинок та залучити до себе набагато більше людей. Це така мила маленька родина і така ввічлива. Ніхто з них не розмовляє англійською, але у них такі чудові манери, особливо у підлітків»,- розповів артист.

 

Крім того, зі своїм племінником Стюарт також організував забезпечення українців гуманітарною допомогою і посприяв вивезенню деяких родин за кордон. 

 

«Я і мій племінник Уоррен подумали, що нам краще щось зробити – це була його ідея. Він сказав: "Слухай, давай зберемо кілька вантажівок, завантажимо їх запасами та всім, що їм потрібно". Отже, ми отримали три вантажівки, і команда проїхала весь шлях до України. Їм були потрібні вихідні. Вони пройшли весь шлях до кордону і доставили 16 біженців назад до Берліна»,- згадав Род.

 

Як повідомляла УМ, американський  актор Марк Гемілл, відомий за роллю культового героя «Зоряних війн» Люка Скайвокера, став амбасадором платформи UNITED24. Він збиратиме кошти на безпілотники для ЗСУ.