Джедаї теж за Україну: Люк Скайвокер збиратиме на дрони для ЗСУ

05.10.2022
Джедаї теж за Україну: Люк Скайвокер збиратиме на дрони для ЗСУ

Марк Гемілл.

Американський актор Марк Гемілл, відомий за роллю культового героя «Зоряних війн» Люка Скайвокера, став амбасадором платформи UNITED24.

 

Він збиратиме кошти на безпілотники для ЗСУ.

 

Про це повідомив у фейсбуці президент України Володимир Зеленський.


«Виконавець ролі Люка Скайвокера у «Зоряних війнах» Марк Гемілл — перший амбасадор, який допомагатиме збирати кошти на підтримку наших захисників, на «Армію дронів». Це складна, але дуже важлива місія. Марку, впевнені, ви з нею неодмінно впораєтеся», — зазначив глава держави.


Володимир Зеленський також особисто подякував Геміллу під час відеорозмови: «Світло точно переможе темряву. Я в це вірю, і в це вірить наш народ, — сказав президент. — Дякую, що ви очолили складну місію — бути першим амбасадором, який допомагатиме Україні збирати кошти на підтримку наших захисників, на «Армію дронів». Це дуже важливо!» — сказав Володимир Зеленський.


«У цьому довгому й нерівному протистоянні Україні потрібна додаткова підтримка. Для мене честь стати амбасадором «Армії дронів» на запрошення президента Зеленського, — поділився Марк Гемілл. — Я точно знаю, що безпілотники потрібні українцям для захисту своєї землі, своєї свободи та цінностей усього демократичного світу. Саме зараз найкращий час для того, щоб усі об’єдналися й допомогли Україні вистояти в цій війні з імперією зла».


Проєкт «Армія дронів» — це комплексна програма фандрейзингової (тобто такої, що акумулює кошти) платформи UNITED24, Генерального штабу ЗСУ, Міністерства цифрової трансформації та Держспецзв’язку, яка передбачає системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

 

Завдяки внескам донорів на «Армію дронів» Збройні сили України вже отримали 986 безпілотників.


Марк Гемілл, якому 25 вересня виповнився 71 рік, став відомий за роллю джедая Люка Скайвокера у відомій кіноепопеї «Зоряні війни». Про таких кажуть «актор однієї ролі». І це не перебільшення.

Гемілл знявся загалом у п’ятнадцяти стрічках, і шість із них — це епізоди «Зоряних війн».


Перша частина кіноепопеї вийшла на екрани в 1977 році. На момент зйомок Марку було всього 25 років. Останній епізод «Зоряних війн», в якому знявся вже немолодий Гемілл, вийшов у прокат у грудні 2019 року. В ньому він з’явився в образі так званого привида Сили.

 

Адже сам Люк Скайвокер загинув у попередньо­му епізоді під назвою «Останні джедаї». У такий спосіб режисери і сценаристи «Зоряних війн» намагаються оновити акторський склад, який, хоч це й прикро, по­старів, тож франшиза потребує нових облич і нових героїв.

 

В останній частині епопеї головною героїнею стала Рей Скайвокер — здібна учениця легендарного джедая, яка навіть заслужила носити його прізвище.


Тим часом Марк Гемілл має можливість більше сконцентруватися не на «зоряній», а цілком реальній війні, яку проти України розв’язала росія. Сподіваємось, у цій справжній битві він буде таким же успішним, як у кіно.