Мета удару досягнута: міноборони рф про вражені об'єкти в Україні

14:27, 10.10.2022
Мета удару досягнута: міноборони рф про вражені об'єкти в Україні

Наслідки ранкового удару 10 жовтня по центру Києва.

Після масованого ракетного удару по Україні вранці 10 жовтня Міністерство оборони росії заявило, що "мети досягнуто".

 

Як інформує УМ, про це 10 жовтня повідомило Міноборони рф у Телеграм.

 

«Російськими збройними силами завдано масованого удару високоточною зброєю великої дальності по об'єктах систем військового управління, зв'язку та енергетики України.

 

Ціль удару досягнута. Усі призначені об'єкти уражені», - гонорово сказано, зокрема, в повідомлені російських терористів. 

 

Водночас радник керівника Офісу президента Олексій Арестович вважає, що масованим ракетним ударом рф намагається схилити владу України до переговорів, а також мститься за нещодавні вибухи на Кримському мосту.

 

«Вони б’ють зі стратегічних бомбардувальників крилатими ракетами по енергетичній інфраструктурі України. Головна мета – поставити нас на коліна шляхом, як вони люблять казати, “заморожування”. На думку путіна, це створення вигідної переговорної позиції. Страждання мирного населення повинні змусити нашу владу та міжнародне співтовариство, як йому здається, піти на поступки», – сказав він.

 

Арестович упевнений, що реакція Заходу на ракетний терор рф не змусить себе чекати:

 

«Розширення номенклатури і поставок озброєння, посилення санкцій – буде і те, й інше. Якщо він б’є по нас з неба – ми відповімо йому і на землі, і з неба, і на воді. Для нас з вами нічого не змінюється, ми як боролися за свою незалежність, так і боротимемося. Подібні акції змусять світ ще раз змінити ставлення до путінського режиму і до тих, хто пропонує з ним домовитися».

 

Арестович наголосив, що в Росії залишилося не так багато крилатих ракет, а для обстрілу нашої держави агресор використовує “недоторканний запас”.

 

«Жоден наліт не триває вічно, це займе якийсь час, сьогодні це закінчиться. Можливо, будуть удари завтра, ми не знаємо. Крилатих ракет у них не так багато. Це акція на краю недоторканного запасу. Так страшно, як було 24 лютого і перші три дні, нам з вами вже не буде. Ми знаємо, що робити. Ця війна закінчиться нашою перемогою, що б не сталося», – підсумував радник.

 

 Як повідомляла УМ, путін виправдовує ракетний тероризм: згадав Кримський міст, Курську АЕС та «Турецький потік».