На зустрічі з силовиками та військовими лукашенко погрожував Зеленському

12:17, 10.10.2022
На зустрічі з силовиками та військовими лукашенко погрожував Зеленському

Бацька скликав термінову нараду із залучення силових структур і військових.

олександр лукашенко, самопроголошений президент білорусі 10 жовтня зустрівся зі своїми військовими та силовими керівниками.

 

Як інформує УМ, про це 10 жовтня повідомила пресслужба Лукашенка.

 

Наразі невідомо причини зустрічі, яка відбувається на тлі масованої ракетної атаки росіян по Україні, в тому числі й з території Білорусі.

 

Раніше українська воєнна розвідка повідомляла, що президент росії володимир путін схиляє лукашенка до відкритої участі у війні проти України.

 

10 жовтня Путін також збирає свій Радбез.

 

лукашенко заявив на нараді з військовими і силовиками, нібито напередодні Мінськ неофіційними каналами "попередили про нанесення удару по білорусі з території України".

 

«Моя відповідь була простою: "Доведіть президенту України та іншим божевільним, що Кримський міст їм здасться квіточками, якщо вони доторкнуться своїми брудними руками хоч до одного метра нашої території», - нахабно-брутально заявив терорист №2 лукашенко.

 

У МЗС України повідомили, що білорусь викликала українського посла та звинуватила Україну в нібито підготовці удару по території Білорусі. МЗС вважає це можливою частиною російського плану провокації.

 

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас пов’язав звинувачення білоруссю України в нібито підготовці нападу зі зміною тактики росії у повномасштабній війні.

 

Як повідомляла УМ, росія намагається втягнути білорусь у відкриту війну з Україною.