Цикл «життя» мобілізованих окупантів 12 днів і вони в полоні – СБУ

11:39, 09.10.2022
Цикл «життя» мобілізованих окупантів 12 днів і вони в полоні – СБУ

Полонений з Удмуртії розповідає про свої 12 днів війни в України. (Фото: скриншот з відео сайт СБУ)

На сході Збройні сили України взяли в полон велику кількість нещодавно мобілізованих росіян. Один із загарбників зізнається, що краще сидіти у в’язниці і бути живим, ніж лежати вбитим в українській землі.

 

Як інформує УМ, про це 9 жовтня повідомила на своєму сайті СБУ.

 

Згідно з повідомленням, під час контрнаступу Збройних сил України на східному фронті у полон потрапила велика кількість нещодавно мобілізованих росіян. Частина з них “провоювала” 12 днів, підкреслили в СБУ.

 

За словами росіянина з Удмуртії, який потрапив у полон, він “13 сентября прибыл в Миллерово, сдался в плен 25 сентября, воевал 12 дней”. Він шокований тим, як вправно українські захисники нищать російських солдатів, і говорить, що його взвод “поклали” за хвилину.

 

“Мы увидели людей вооруженных нормально, обученных нормально, у каждого второго рация, у всех тепловики, у всех прицелы ночного видения… Они перестреляли целый взвод за 1 минуту. За 1 минуту погибли 20 человек!”, – бідкається росіянин.

 

Він вважає, що “лучше в тюрьме сидеть живым, чем в украинской земле лежать мертвым”.

 

“Шкода, що цей “доброволець” тільки зараз зрозумів цю просту істину”, - підкреслили у СБУ та нагадали російським загарбникам про гарячу лінію для здачі в полон: +380665803498, +380931192984.

 

Додамо, що згідно з перехопленням СБУ, російські військові економлять боєкомплекти, а їхні коригувальники наводять вогонь по своїх.

 

Як повідомляла УМ, українські прикордонники закликали росіян здаватися в полон.