Запоріжжя зазнало масованого обстрілу: пошкоджено 50 багатоповерхівок

09:58, 09.10.2022
Запоріжжя зазнало масованого обстрілу: пошкоджено 50 багатоповерхівок

Наслідки варварського обстрілу Запоріжжя в ніч на неділю, 9 жовтня.

У Запоріжжі внаслідок масованого ракетного обстрілу пошкоджено близько 20 будинків приватного сектору та близько 50 багатоповерхових.

 

Як інформує УМ, про це 9 жовтня повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв у Телеграмі.

 

"На цей час, за попередньою інформацією, відомо, що пошкоджено близько 20 будинків приватного сектору та близько 50 багатоповерхівок. Також пошкоджено 4 освітні заклади", - зазначив Куртєв.

 

Він додав, що працюють рятувальні та комунальні служби.

 

Своєю чергою начальник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що триває рятувальна операція, вже врятовано 8 осіб. Постраждалим надається необхідна допомога.

 

За його словами, госпіталізовано 49 постраждалих унаслідок обстрілу, з них 6 дітей. Інформація уточнюється.

 

Старух зазначив, що для ракетного удару по обласному центру російська армія застосувала тактичну авіацію. "За попередньою інформацією, літаки випустили по Запоріжжю 12 ракет. Більшість ракет влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів Запоріжжя", - написав він.

 

Внаслідок варварського обстрілу російськими військовими Запоріжжя станом на ранок 9 жовтня загинули 12 людей, ще 49 травмовані, в тому числі 6 дітей.

 

У прес-службі Повітряних Сил Збройних Сил України повідомили, що удар по Запоріжжю вночі 9 жовтня завдавали бомбардувальникам Ту-22М3, винищувачам Су-35 та зенітно-ракетним комплексом С-300. Про це повідомили 

 

На обстріл Запоріжжя відреагував президент України Володимир Зеленський.

 

«Знову Запоріжжя. Знову нещадні удари по мирних людях. У житлові будинки, просто посеред ночі. Уже зараз відомо про 12 загиблих. 49 постраждалих у лікарні, із них 6 дітей. Абсолютна підлість. Абсолютне зло. Нелюди і терористи. Від того, хто віддав цей наказ, і до всіх, хто цей наказ виконав. Вони відповідатимуть. Обов’язково. Перед законом і перед людьми», - написав лідер України у Фейсбуці.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський наполягає на притягненні керівництва рф до відповідальності.