Європарламент ухвалив антиросійську резолюцію на підтримку України

16:59, 06.10.2022
Європарламент ухвалив антиросійську резолюцію на підтримку України

Резолюцію про підтримку України підтримали 504 депутати Європарламенту

Європарламент після анексії закликав усі країни та міжнародні організації збільшити військову допомогу Україні та засудити фіктивні референдуми в Україні та спробу Росії захопити українські території силою.

 

Резолюцію з відповідним закликом ЄП схвалив у четвер, 6 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба парламенту.

 

Документ схвалили 504 голосами проти 26, 36 депутатів утрималися.

 

Депутати Європарламенту заявляють, що результати фіктивних референдумів, проведених під дулом пістолета, з анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей є недійсними, і закликають держави-члени ЄС вжити додаткові жорсткі санкції.

 

Крім того, депутати Європарламенту закликали держави-члени ЄС та інші країни, які підтримують Україну, значно збільшити свою військову допомогу, особливо в сферах, про які просив український уряд. Держави-члени, які вагаються, повинні надати свою справедливу частку необхідної військової допомоги, яка допоможе зупинити війну, додали депутати.

 

Нещодавні російські погрози застосувати ядерну зброю - безвідповідальні та небезпечні, попереджають депутати Європарламенту. 

 

Вони закликають держави-члени та міжнародних партнерів підготувати швидку та рішучу відповідь, якщо Росія завдасть ядерного удару по Україні. 

 

Будь-яка спроба Росії подати удари по окупованих територіях як напад на саму Росію є незаконною та безпідставною, заявили у Європарламенті.

 

Депутати також засудили військову мобілізацію в Росії та заходи щодо примусу мешканців тимчасово окупованих територій України до служби у збройних силах РФ.

 

Депутати Європарламенту закликали до створення спеціального міжнародного трибуналу у справі про агресію проти України, "де Путін та всі російські цивільні та військові чиновники та їхні довірені особи, відповідальні за організацію, розв'язання та ведення війни в Україні, будуть притягнуті до відповідальності". 

 

Як відомо, глава Європарламенту Роберта Метсола вважає, що Європейський Союз маєпоставити Україні танки західного зразка. 
 


Як повідомляла УМ, у Європейському Союзі підписали  Меморандум про взаєморозуміння щодо надання Україні 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги.