З Лимана російські вояки драпали до Щастя – Гайдай

09:54, 03.10.2022
З Лимана російські вояки драпали до Щастя – Гайдай

Зняте безпілотником відео, на якому велика автоколона окупантів на цивільних авто тікає з району Лиману. (Фото: скриншот з відео)

Під час визволення Лимана вцілілі російські військові втекли до тимчасово захопленого Щастя Луганської області.

 

Як інформує УМ, пр це 3 жовтня повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі.

 

За його словами, щодня надходять поранені росіяни до медичних закладів Старобільська, а поблизу однієї з лікарень навіть влаштували блокпост.

 

"Деяким вцілілим в Лимані трохи пощастило – їм вдалося втекти подалі, до Щастя. Так, 30 вересня в районі цього міста була виявлена колона із цивільних автомобілів та мікроавтобусів, в якій налічувалося понад 200 військовослужбовців зі складу 2-го армійського корпусу російських військ", - зауважив Гайдай.

 

При цьому він додав, що "тим, хто тиждень тому радів на псевдореферендумах, доведеться зачекати трохи більше трьох років".

 

Як наголосив Гайдай, "ждуни" не дочекаються – ЗСУ прийдуть раніше: так звану "лнр" повноцінно зможуть прийняти до складу рф лише у 2026 році".

 

"Саме до 2026 року триватиме перехідний період для так званої "лнр" у якості нового суб’єкта рф. Це одна із головних умов у договорі щодо прийняття "республіки" до складу росії", - зазначив очільник ОВА.

 

2 жовтня Президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників Лиман на Донеччині.

 

Як повідомляла УМ, На Донеччині біля Лимана українські військові звільнили село Торське, що розташоване по дорозі до Кремінної і вражають вогнем підрозділи противника в Кремінній.