Торське під контролем ЗСУ, на черзі Кремінна – Східне угруповання

09:30, 03.10.2022
Торське під контролем ЗСУ, на черзі Кремінна – Східне угруповання

Село Торські - звільнено. (Фото: GOOGLE MAPS)

На Донеччині біля Лимана українські військові звільнили село Торське, що розташоване по дорозі до Кремінної і вражають вогнем підрозділи противника в Кремінній.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 3 жовтня речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

 

«Наші підрозділи вже взяли село Торське по дорозі до Кремінної і вражають вогнем артилерії підрозділи противника, які намагаються закріпитися в Кремінній і побудувати оборону...

 

...Для них (окупантів – УМ.) зараз дуже важливо утримати Кремінну. Подолавши Кремінну, ЗСУ вийдуть на Сватово, Рубіжне і далі зможуть деокуповувати Луганську область... А там і Сєвєродонецьк і Лисичанськ, якими вони так хвалилися влітку, що вони їх з неймовірними потугами взяли», - повдомив речник.

 

Коментуючи звільнення Лимана, в якому майже в оточенні перебували тисячі окупантів, Череватий розповів, що "частина з них фізично знищена, частина взята в полон, а частина змогла певними колонами або малими групами вийти, зараз якась частина з них намагається займати оборону в Кремінній".

 

Речник Східного угруповання зазначив, що ЗСУ відловлюють залишки окупантів по лісах в районі Лимана, а також займаються розмінуванням, оскільки територія сильно замінована.

 

Як повідомляла УМ, 2 жовтня Зеленський заявив, що Лиман зачищено від загарбників повністю.