На полігоні Бундесверу невідомі з дронів шпигували за тренуваннями бійців ЗСУ

18:27, 02.10.2022
На полігоні Бундесверу невідомі з дронів  шпигували за тренуваннями бійців ЗСУ

Десять безпілотників вистежували тренування українських військових у Німеччині

У Німеччині на полігоні Бундесверу «Wildflecken» поблизу Франкфурта невідомі з безпілотників шпигували за базою, де навчаються українські військові.

 

Там фахівці навчають наших солдатів використовувати бронетранспортери Dingo, які Німеччина вже пообіцяла передати для Збройних сил України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Business Insider

 

Федеральне міністерство оборони Німеччини підтвердило, що БПЛА викрили в ніч з 30 вересня на 1 жовтня поблизу полігону, де відбуваються тренування на бронеавтомобілях Dingo.

 

Після виявлення дронів у безпосередній близькості від військового полігону на кордоні між Баварією і Гессен була проведена поліцейська операція. Нині триває розслідування.

 

Видання стверджує, що безпілотників було не менше десяти, але їхнє джерело у сфері безпеки заявило, що”жодної небезпеки для громадськості в будь-який час не було”. Невідомо, хто стоїть за стеженням, але неофіційно підозрюють Росію. 

 

Безпосередньо зараз на полігоні Бундесверу Wildflecken українські солдати навчаються користуватися броньованими машинами Dingo ATF. Німеччина планує передачу Україні 50 бронемашин такого типу.

 

Dingo ATF має модульну конструкцію захисту, шасі, моторного відсіку, кабіни екіпажу і десанту і протимінного днища. 

 

Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав військовий полігон Путлос (федеральна земля Шлезвіг-Гольштейн), де на зенітних установках Gepard тренуються українські воїни. Він пообіцяв і надалі підтримувати Україну і надавати більше зброї Збройним силам України.